Tiedätkö, miten voit estää jojo-efektin?

Sitä sanotaan, että jojo-efektin voi estää tekemällä "elämäntapamuutoksen". Eikö vain?
Kun perustin valmennuksen muutama vuosi sitten, sana elämäntapamuutos oli harvinaisuus. Jopa niin harvinainen, että osoitteemme elämäntapamuutos.fi oli vailla ottajaansa.
Nykyään lähestulkoon jokainen valmentaja kertoo tavoittelevansa elämäntapamuutosta, joka kuitenkin useimpien kohdalla tarkoittaa äkkikäännöstä äärilaidasta toiseen - eli jotain sellaista, mistä ei ainakaan kovin helposti voi muodostua pysyvää elämäntapaa tavalliselle ihmiselle.
Me ihmiset kun emme muutu napista painamalla toisiksi eikä alkuinnostuksen tai itsekurin voima jaksa yleensä kantaa riittävän pitkälle.
Jos (ja kun?) vanhat eli itselle mieluisat ja helpot tavat pääsevät jossain vaiheessa taas niskan päälle, ne tuovat tullessaan väistämättä myös vanhan olomuodon. Näin jojo-efekti on tahtomattammekin valmis, vaikka alunperin teimmekin todentotta totaalisen "elämäntapamuutoksen".


Olen perustanut valmennukseni aikoinaan siksi, että haluaisin saada mahdollisimman monet paitsi saavuttamaan pysyviä tuloksia tekemällä pysyväksi tarkoitettuja helppoja muutoksia, myös näkemään, kuinka IHANAA elämä on kun ei tarvitse laihduttaa vaan voi elää tavallista (parempaa) elämää ja silti saavuttaa tavoitteensa.
Tavoitteeni ei kuitenkaan ole tehdä vain ohjelmia, vaan löytää sellaiset ohjeet, joita ihmiset alkavat oikeasti toteuttamaan pysyvästi osana omaa arkeaan. Se on se haaste. Hyviä ohjelmia on maailma täynnä, toteutettuja ei niinkään.
Nyt kun sana elämäntapamuutos on alkanut menettää merkitystään, olen päätynyt tavoittelemaan valmennuksessani "IHANNEoloa". 
Ehkä tuo sana kuvaa "elämäntapamuutosta" paremmin sitä, millainen tie vie kohti pysyviä tuloksia: Sellainen tie, joka ei pakota tekemään mitään vastentahtoista ja tavoittelee ihannepainon ohella vähintään yhtä tärkeänä tavoitteena hyvää oloa - niin matkan aikana kuin sen jälkeenkin.
Ainakaan itselleni ei ole koskaan tullut hyvää oloa siitä, että pakotan itseni olemaan nälässä, syömään epämieluisia ruokia, olemaan syömättä synttärikakkua tai lähtemään kelistä riippumatta aamulenkeille, vaikka vihaan märkien vaatteiden ohella aikaisia aamuja.
Toivottavasti sinäkin tulet mukaan matkalle kohti pysyvää IHANNEoloa.
Ihanaa, raikasta talven alkua toivotellen,

- Jenni

Ps. Voit tutustua lisää valmennukseen ja IHANNEoloon täältä.
Pps. Kerro miten sinun mielestäsi pysyvät tulokset saavutetaan :)

Kommentit