Ohjeet onnistujille!

Olenko jo todistanut, että huonolaatuinen ravinto ja liikkumattomuus ovat kenelle tahansa ihmiselle äärettömän pahaksi? Oletko jo ymmärtänyt, että normaalin ihmisen normaaliin elämään kuuluu normaali ravinto ja normaali aktiivisuus? Kenelläkään ei ole oikeutta tyytyä mihinkään muuhun! Tai no, kyllä kai jokaisella on siihen oikeus, mutta silloin on myös oikeus voida huonosti, tulla sairaaksi ja kärsiä kivuista. Nyt loppu lihominen ja laihdutuskuurit! Nyt ruvetaan syämään ja voimaan hyvin! Tästä se lähtee, ohjeita pukkaa!
Ohjeet onnistumiseen - osa 1: asenne
1. Lopeta laihdutuskuurit, hittidieetit ja karkkilakot. 

Edellä mainitut sanat on kehitetty vain siksi, että ne on helpompi lausua kuin seuraava lause:
"Syö sellaista ruokaa, jota vihaat, mutta syö sitä mahdollisimman vähän, jotta voisit himoita haluamaasi ruokaa mahdollisimman paljon, jotta voisit mahdollisimman nopeasti tyytyä syömään vain ja ainoastaan sitä mitä alunperinkin halusit syödä" 


2. Unohda hokkuspokkushumpuukit.

Luulitko, että on olemassa pilleri, joka sulattaa kilosi? Ei ole.
Luulitko että tuliset mausteet polttavat ylimääräiset rasvasi? Eivät polta.
Luulitko että on olemassa YKSI MIKÄ TAHANSA ASIA, jonka muuttamalla pääset tuloksiin? Ei ole.


3. Älä yritä äärimmäisyyksiä!

Jos pyrit johonkin sellaiseen muutokseen, joka on ihmiselimistölle täysin luonnotonta, et tule onnistumaan! Ihmisen elimistö ei toimi 500kcal päiväsaannilla. Se ei toimi ilman energiaa, joten et voi olla iltapäivään asti syömättä! Elimistö ei toimi pelkällä rasvalla ja proteiinilla, eikä myöskään pelkällä kukkakaalilla. Se ei myöskään toimi ilman palautumista tai lepopäiviä. Yritä näitä kikkoja vielä kerran, niin voit pettyä vielä kerran!


4. Älä tavoittele pikatuloksia!

Mitä pikaisempia tuloksia tavoittelet, sitä pikaisemmin lopetat niiden tavoittelun.  Jos haluat oikeita tuloksia, malta mielesi, aseta tavoitteesi kauas ja järkeviksi. Älä välitä siitä, jos joku viikko ei onnistu yhtä hyvin kun toinen. Tavoittele hyvää oloa, jaksamista ja pitkäaikaista terveyttä.


5. Tee vain ne muutokset, jotka tuntuvat itsellesi luontevilta.

Jos vihaat salaattia, älä lähde salaattidieetille. Jos rakastat karkkia, älä kiellä itseltäsi karkkia. Jos rakastat kakkua, unohda kakusta kieltäytyminen. Keskity niihin asioihin, jotka PYSTYT toteuttamaan! Ajan myötä sinun on huomaamattasi helppo totetuttaa nekin asiat, joihin et olisi alussa pystynyt.


6. Unohda kiellot ja kontrollit!

Kiellot on niin 90-lukua että ne on 80-lukua! Tämä on tullut varmaankin jo edellä selväksi, mutta niin kauan kuin kiellät itseltäsi jotain, se samainen asia on jotain sellaista mitä todennäköisesti haluaisit syödä, joten se samainen asia on todennäköisesti se, jota tulet todennäköisesti syömään kiellosta huolimatta. Elämä on karua.

7. Keskity syömään hyvää ruokaa!


Älä siis keskity kieltämään ja kontrolloimaan, vaan keskity siihen mitä saat syödä, ja mitä sinun jopa kannattaa syödä, jotta sinulla olisi parempi olo. Jos silti haluat syödä ainakin silloin tällöin epäterveellisiä ruokia, kompensoi niiden määrää terveellisillä valinnoilla tai vaihda epäterveellinen ruoka terveellisempään, mutta saman vaikutuksen omaavaan vaihtoehtoon. Jos syöt makkaran, syö sen seurana salaattia äläkä italiansalaattia. Jos haluat makeaa, syö mielummin tummaa suklaata kuin viinikumeja. Jos haluat leivonnaisia, syö mielummin raakakakkua kuin kaupan valmis-kääretörttua. Keskity siihen mikä on hyvää - siis oikeasti sisältäkin hyvää.


8. Vältä valmisruokia ja tehdasvalmisteita

Oletko tottunut katsomaan ruokien ravintosisällöstä vain kalorit ja rasvat? Unohda ne ja katso mitä ruoka sisältää. Mitä pidempi lista, sitä huonompi tuote. Se sisältää nimittäin lisäaineiden lisäksi yleensä runsaasti myös piilorasvaa, piilosokeria, piilosuolaa, piilo-sitä-sun-tätä ja niistä mikään ei ole sinulle hyväksi.
 

Vähärasvainen ja vähäsokerinen valmistuote on joskus yhtä huono valinta kuin rasvainen tai runsassokerinen vastineensa. Jos valmistuote mainostaa olevansa vähärasvainen, vähäsokerinen, runsasproteiininen, siinä on hyvin todennäköisesti jotakin muuta huonoa, jolla hyvä maku on saatu näistä huolimatta aikaiseksi. Lue siis tuoteseloste. Tehdasvalmiste on tehdasvalmiste. Pepsimaxia ei kannata juoda yhtään sen enempää kuin pepsiäkään. 8. Älä luule että liikunta on vain aktiiviliikkujille!

Joka ikisen tikun ja pullan ja pitkulan on liikuttava jollakin tavalla edes pari kertaa viikossa, jos haluaa voida hyvin ja elää ilman kipuja! Jos jaksat juosta, juokse! Jos jaksat kävellä, kävele! Jos jaksat jumpata, jumppaa! Mutta älä luule, että sinun ei tarvitsisi liikkua, koska et ole liikkujatyyppiä! Joka ikinen ihminen on liikkujatyyppiä!! Nykyään, kun elämämme on suurimmaksi osaksi istumista, meidän on pakko järjestää ERILLISTÄ aikaa liikkumiselle. Sillä selvä. Tee mitä tykkäät, mutta tee jotain!!


9. Muista että mikään yksittäinen asia ei pilaa kokonaisuutta!

Pari makkaraa tai kakunpalaa ei pilaa kenenkään kokonaisuutta, jos loput kokonaisuudesta on kohdallaan! Myöskään yksi päivä viikosta tai kuukaudesta ei pilaa koko vuotta. Muista kuitenkin, että jos syöt tänään pullan, sinun ei silti tarvitse syödä tänään kokonaista pullapitkoa. Syö sen sijaan pullan lisäksi vielä porkkana, niin saat jotain hyvääkin!


10. Älä lopeta!

Et voi koskaan epäonnistua, jos et lopeta yrittämistä. Anna itsellesi aikaa äläkä lannistu. Luulit varmaan aikasemmin repsahtamisen kuvaavan sitä tilannetta, kun sorruit syömään jäätelön tai kun et jaksanutkaan lähteä jumppaan. Nyt tiedät, että ne eivät ole repsahtamista, vaan ne ovat jäätelön syömistä ja jaksamattomuutta lähteä jumppaan. Jos tänään on sellainen päivä, lähde sen sijaan lyhyelle kävelylle ja syö porkkana. Älä lopeta!


Se siitä tällä kertaa... Lisää seuraa perästä.

Voikaa hyvin ja onnistukaa! <3

- Jenni

ps. Jos olet eri mieltä, kommentoi. Jos olet samaa mieltä, kerro muillekin :)


Siinä on yksi raakakakku. Se maistuu mustikalle. Siinä ei ole mitään huonoa.


Kommentit

 1. Kiitos näistä Jenni! Ihan kuin lukisi omia ajatuksiani, en vain ole jaksanut laittaa paperille, mutta samaa "shittiä" suollan suustani täällä vastaanotolla ihan joka päivä.

  Jään mielenkiinnolla odottamaan, mihin tartut seuraavaksi - ehkä ystäväämme alkoholiin? :)

  VastaaPoista
 2. Tää on just sitä, miten yritän itsekkin ajatella, jess! Lisää tätä, kiitos! Tätä viestii pitäis kyllä saada eteenpäin :)

  VastaaPoista
 3. Niinpä Prissu! Kun vaan keksis jonkun keinon millä sais levitettyä tätä yhtä hyvin kun mitä aikoinaan joku onnistu levittään sitä maagista kukkakaalidiettiä! Mut eiköhän se siitä ajan kanssa :) Joku päivä ihmisten on pakko ymmärtää lopettaa se toistuva diettaaminen... Vai?

  VastaaPoista
 4. Nuista ensimmäisistä ohjeista tuli mieleeni Einsteinin lausahdus: Hulluutta on se että tekee samoja asioita uudestaan ja uudestaan, mutta odottaa eri tuloksia.

  kuulostaa aika tutulta laihduttamisenki osalta, eikö?

  sinun kirjoituksia on aina viihdyttävä lukea, ja ne luultavasti ravistelevat henkisesti monia sarjaepäonnistujia muuttamaan ajatteluaan. Hyvä sinä! :)

  VastaaPoista
 5. "Luulitko että on olemassa YKSI MIKÄ TAHANSA ASIA, jonka muuttamalla pääset tuloksiin? Ei ole."

  Onpas. Muuta elämäntapasi, niin pääset tuloksiin. :-)

  VastaaPoista
 6. Niinpä, paitsi että sekään ei muodostu yhdestä asiasta, vaan kokonaisvaltaisesta ajattelutavan muuttumisesta, jonka seurauksena tulee kymmeniä tai satoja pieniä asioita ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti