Näin taltutat karkinhimot varmasti!

Olin yläasteella, kun jätin ensimmäisen kerran pannukakun syömättä hernekeittopäivänä. Teki niin kamalan kovasti mieli syödä se, mutta en voinut, koska olin karkkilakossa. Muistan, kuinka harmittelin sitä, että pannukakkupäivät osuivat aina karkkilakkojeni keskelle. Vaikka eihän siinä voinut mitenkään muuten käydäkään, koska olin AINA vähintään maanantaista perjantaihin… tai no torstaihin… tai no joskus vain samaan maanantai-iltapäivään asti karkkilakossa. Olisinpa silloin tajunnut, että se pannukakun pala on ihan sama pannukakun pala, söin sen sitten karkkilakkoni aikana tai sen jälkeen! Eli jos oikeasti teki mieli pannukakkua, olisin voinut vaan syödä sen, eikä muodokkaille reisilleni olisi silti tapahtunut pienintäkään muutosta suuntaan tai toiseen. Mutta ei! Se oli karkkilakon aikana kielletty pannukakku ja karkkilakon ulkopuolella se oli sallittu pannukakku. Ihan eri pannukakku siis!! Ja olihan se toki eri pannukakku, koska jos olisin vain nautiskellut sen silloin kun teki mieli, olisin syönyt vain yhden. Sen sijaan panttasin sen syömistä viikon tai kuukauden, ja söin karkkilakon jälkeen kymmenen. Tehokas karkkilakko. Sainpahan syödä pannukakkuja.


Miten mää voisin olla syömättä karkkia?


Okei, tämä kysymys on jokaisen huulilla. Onko olemassa jokin taikatemppu, jonka tekemällä karkinhimot häviävät? On toki, mutta sitä ei anneta yleiseen jakoon, koska muuten karkkien myynti romahtaisi. Eiku!! Siihen EI OLE hokkuspokkusta, eikä mitään muutakaan sellaista yksittäistä asiaa, jonka ratkaisemalla voisit olla herkuttelematta. Ainoa pätevä keino, jolla karkinhimot pystyy taltuttamaan, on syödä NIIN PALJON NIIN HYVÄÄ ruokaa, ettei oikeasti tee enää mieli karkkia, tai mitään muutakaan ylimääräistä! Lisäksi pitää muuttaa asenteensa niin, ettei laittaisi sellaista lisäaine-sontakasaa suuhunsa, vaikka maksettaisiin. Silloin ei TODELLAKAAN syö karkkia. HOKKUSPOKKUS!


Entä miten voit varmasti himoita karkkia? Tässä muutama pätevä keino:


1. Punnitse ruokasi, laske kaloreita ja tarkkaile syömisiäsi.

Mitä enemmän tarkkailet, sitä enemmän elämäsi ja koko ajatusmaailmasi keskittyy ruokaan ja sen välttelyyn. Mitä enemmän ajattelet ruokaa, sitä enemmän himoitset suullesi tekemistä. Mitä enemmän tarkkailet syömistäsi, sitä sairaampi suhde sinulle siihen kehittyy.


2. Syö mahdollisimman vähän

Keskity siihen ajatukseen, että ruoka lihottaa. Ole sitä tyytyväisempi, mitä enemmän pystyt välttämään ruokaa tai mitä pienempiä aterioita pystyt syömään. Kunhan ET syö ruokaa, voit syödä nälän taltuttamiseksi ensin jogurttia, sitten pähkinöitä, sitten purkkaa, sitten omenan, sitten banaanin, sitten toisen omenan, sitten kurkkupastilleja, sitten proteiinipatukan, sitten pähkinää, jogurtin, rahkan, pähkinää, purkkaa, kokonaisen lehmän? Mutta et syönyt karkkia! Jej.


3. Yritä korvata karkki jollain muulla makealla

Pepsimax, proteiinipatukka, murot, mysli, kaakao, hedelmät, pulla, pannukakku. Kyllä tämä toimii muutaman kerran. Jos olet kokeillut, tiedät kuinka monta kertaa makean korvaaminen toimii. Ei kovin montaa. Mutta kokeile toki vielä kerran.


4. Päätä!

Itsekuri on avain menestykseen. Olet heikko ihminen, jos et pysty päättämään, että haluat olla ilman karkkia ja pysymään päätöksessäsi! Noh, jos kysyt Jutalta, niin näinhän se menee. Jos kysyt minulta, näin se EI AINAKAAN mene! Valitse kumpaa uskot. Kokeile omalla tyylilläsi. Kunhan kokeilet vain kerran ja vaihdat joukkuettasi jos toinen keino ei toimi.


5. Kiellä, vaikka tekisi mieli.

Kiellä itseltäsi karkinsyönti, niin voit taata itsellesi, että haluat sitä vielä enemmän kuin olisit ilman kieltoa halunnut. Se mikä on mielessä, se on mielessä ja sitä tekee mieli. Keskity siis mieluummin ajattelemaan jotain ihan muuta.


-

Noh, olet varmaankin jo kokeillut nuo kaikki keinot, mutta kokeile uudestaan? Tai sitten voisit harkita, että unohtaisit karkit kokonaan? Siis ihan kokonaan! Ja keskityt sen sijaan niihin kaikkiin hyviin asioihin, joita sinun KANNATTAA syödä! Syö niitä NIIN PALJON, että olet AINA kylläinen. Juo vettä NIIN PALJON että sinulla ei ole koskaan jano! Vai? Eeeei mikään näin yksinkertainen voi toimia. Unohda koko juttu. Delete. 

Tai no, luotan tähän edelleen enemmän kuin mihinkään muuhun.
Toivottavasti sinäkin pian luotat.

Kiitos ei karkkilakoille.

<3

 Jenni

- entinen sairas karkinhimoitsija.


Jaa taas raakakakku, kiitos purepiste. Herkullinen herkku.

Kommentit

 1. Karkkihimoa hillitsee kyllä niin hyvin se kun lukee namipussin kylkeä, juurikaan mitään luonnollista niistä ei löydy! Todellakin hokkuspokkus ja tekeekin karkkikaupan sijaan mieli poiketa torille ostamaan mansikoita. Eikä niistä tule niin helposti sitä ällötysoloakaan vaikka kuinka ahmisi ;)

  VastaaPoista
 2. Mä NIIN allekirjoitan tän, naurusta ei meinannut tulla loppua kakkoskohdassa, olenhan itse sortunut siihen satoja kertoja!
  Kiitos muutenkin blogistasi, tunnistan itseni tekosyistä ja selittelyistä, but no more... jospa vihdoinkin opettelen rakastamaan itseäni enkä vain vihaamaan läskejäni :)

  VastaaPoista
 3. Nimenomaan! Ja mahtavaa, jos blogista on jotain apua! Kiitokset palautteesta! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti