Ensiaskelet elämäntapamuutokseen...


Aloitin tämän blogin kirjoittelun vuonna 2014, kun innosta puhkuen lähdin julistamaan ahaa-elämystäni siitä, kuinka terveellistä ruokaa syömällä voi saada LOISTAVIA tuloksia ja vieläpä pitää ne PITKÄAIKAISESTI. Ja sen kyllä huomaa. Nimittäin että puhkuin intoa. Nykyään muutama vuosi ja kaksi lasta myöhemmin joudun posket punoittaen lukemaan joitakin sanomisiani, mutta noh, ehkä niistä jollekin lukijalle oli apua. 

Alkuaikojen jälkeen olen näiden vuosien varrella kirjoittanut kenties satoja sivuja tekstejä ja samalla ajatuksenikin on löytänyt keskilinjan erilaisten äärimmäisyyksien välille. Jos nuorempana luulin syöväni terveellisesti, kun söin rahkaa ja makeutettua mehukeittoa, niin vuonna 2014 luulin syöväni terveellisesti vain, jos ruokavalioni sisälsi macaa, chia-siemeniä, herneproteiinia ja raaka-kaakaota. Rahka puolestaan oli melkeinpä kaiken pahan alku.

Vuonna 2017 ymmärrän, että terveellinen ruokavalio voi kyllä sisältää rahkaa ja chia-siemeniä, mutta kumpikaan niistä ei ole välttämättömyys, jotta ruokavalio voisi olla terveellinen saati "laihduttava". Kumpikaan niistä ei myöskään ole kaiken pahan alku. Niitä voi syödä tai olla syömättä. Kokonaisuus ei ratkea niistä.

Lisäksi olen ymmärtänyt, että terveellinen ruokavalio voi sisältää myös nakkikastiketta ja perunamuusia. Ihan oikeasti. Oleellista ei nimittäin ole ne muutamat nakin palat, vaan se, mitä kaikkea muuta lautaselta nakkien ohella löytyy. Olisihan se toki terveellisempää, jos kastikkeen tilalla olisi papuja aidossa tomaattikastikkeessa, mutta jos minä ja useimmat muut ihmiset nyt vaan ihan oikeasti tykätään enemmän nakkikastikkeesta ja sitä sattuu olemaan tarjolla, niin miksi ihmeessä sitä ei voisi syödä!?! Sitä voi syödä. Piste.

Terveellinen ruokavalio ei siis ole kilpailu, eikä sen tarvitse olla täydellistä tuodakseen tuloksia. Meidän oikeiden ihmisten terveellisestä ruokavaliosta puhuttaessa teoriaan on nimittäin liitettävä myös arki. Se mitä elämä on. Se, mitä olemme tottuneet ajattelemaan. Kaikki se ei voi heittää häränpyllyä nyt vain siksi, että nakinvälttely olisi jonkun mielestä se oleellinen blinggg, mistä kaikki saa alkunsa.
Mistä on pysyvät lupaukset tehty?

Se mikä ei ole vuosien varrella muuttunut, on ajatukseni siitä, millaisia muutoksia kunkin meistä kannattaa lähteä tavoittelemaan. Nimittäin MUKAVIA MUUTOKSIA. Jos päätät tehdä "loppuelämäsi ajan" (tai edes ensi kesään asti) jotain sellaista, mistä et yhtään pidä, voit olla aika varma, että epäonnistut. 

On toki totta, että elämäntapamuutoksen varrella voi OPPIA PITÄMÄÄN eri asioista kuin ennen, mutta oppiminen ei tapahdu sormia napsauttamalla. Jos vihaat aikaisia aamuja ja salitreenejä, et voi mitenkään alkaa pitämään niistä vain pakottamalla itsesi sellaiseen ohjelmaan, joka sisältää joka päivä aamulenkkiä tai salia. Ei. Voit kokeilla aluksi salitreeniä kerran viikossa muiden treenien ohella tai vaikka korvata sen kotitreenillä. Ehkä sitten kuukauden päästä olet oivaltanut jotain uutta ja voitkin haluta mennä salille useammin. Kuka tietää. Mutta jos nyt ei ole se hetki, niin tee jokin muu päätös! Se on varmasti parempi päätös juuri nyt!


Mikä on elämäntapamuutos?

Moni laihdutusmenetelmä kuulostaa hienoilta ja tehokkaalta. Useat niistä julistavat pyrkivänsä myös elämäntapamuutokseen. Oma käsitykseni elämäntapamuutoksesta on kuitenkin hiukan erilainen.

Nimittäin jotta jokin elämäntapamuutokseksi kutsuttu laihdutusmenetelmä voisi toimia pysyvästi juuri sinulla, sen pitää ensinnäkin sisältää niitä ihan samoja ruokia, joita olet tähänkin asti syönyt. Lisäksi ruokaa pitää olla niin paljon ja niin usein, että pysyt koko ajan kylläisenä, etkä koskaan joudu odottamaan vesi kielellä seuraavaa ateriaa! Ohjelman ei pidä ikinä jättää sinua aterian jälkeen nälkäiseksi. Sen ei pidä vaatia sinulta mitään sellaista, mitä et halua tehdä (koska et tee sitä kuitenkaan). Sen ei pidä kieltää kaikkea sellaista, mistä pidät (koska tulet syömään sitä joka tapauksessa). Sen pitää tuntua helpolta ja mukavalta. Sen pitää maistua hyvältä. Ja se voi silti aikaansaada loistavia tuloksia! Kuulostaako mahdottomalta? Sitä se ei todellakaan ole!


Juu, ei näin.

Ensiaskelet elämäntapamuutokseen

Avasin reilu vuosi sitten pitkän työn tuloksena ensimmäisen, aluksi ilmaisen verkkovalmennukseni ja nyt lähes 200000 käyntiä ja 700000 klikkausta myöhemmin totesin, että ohjeet täytyy kaiken oivaltamani perusteella muokata sellaiseksi, että voisin hyvillä mielin suositella sitä myös perus-Pirkolle ja -Pekalle vastaanotollani. He eivät varmasti aio vaihtaa nakkikastiketta papu-tomaattikastikkeeseen, vaikka sanoisin sen olevan kuinka terveellistä tahansa. 

Niinpä päätin aloittaa kokonaan alusta ja rakensin uuden, ahaa-elämysteni parhaimmistosta koostuvan, mielestäni jokaiselle Pirkolle, Pekalle ja monelle muulle soveltuvan valmennuksen kohti terveellisiä elämäntapoja.

Valmennukseen pääsee mukaan vanhasta paikasta, mutta uudella nimellä, silti edelleen erittäin edullisesti osoitteessa www.elämäntapamuutos.fi.***********************

Aurinkoista syksyn alkua kaikki upeat ihmiset painoon ja ulkomuotoon katsomatta!


- Jenni <3Kommentit