Ilmaisella ravinto-ohjelmalla tuloksiin!

Persoonattomat treenarit persoonallisille ihmisille

Oletko joskus palkannut itsellesi personal trainerin? Oletko katsonut Jutan superdieettejä? Oletko haltioissasi? Uskotko, että siinä on se keino, jolla vihdoin onnistut? Entä uskoisitteko, jos sanon että se ohjelma sinänsä ei vie ketään kohti tavoitettaan! Ainoastaan silloin se vie, jos ohjelmassasi on jollain tavalla persoonallisesti huomioitu sinun omat heikkoutesi, vahvuutesi, aikataulusi, hankaluutesi, työn kuormittavuutesi, kipusi ja vaivasi. Jos olet iltamässäilijä, treenarin pitäisi huomioida se ruokavaliosuunnitelmassaan. Kukaan ei nimittäin ole luonnostaan iltamässäilijä, se on maailman helpoin ruokavaliosuunnitelmalla hoidettava asia! Jos haluat laihduttaa, etkä kasvattaa lihasmassaa, treenarin ei kuulu ahtaa sinua täyteen proteiinia! Et tarvitse yhtään enempää proteiinia kuin kukaan mukaan, joskin tarvitset sitä sen verran kuin kaikki muutkin.

Tilasin kerran itsekin itselleni persoonallisen treenarin. Halusin lisämotivaatiota treenaamiseen, koska olin tehnyt samaa treeniohjelmaa (hups!) 5 vuotta. Löysin sellaisen treenarin, joka lupasi tehdä nimenomaan MINUN tarpeisiini sopivan ohjelman. Sanoin että olen puutunut salitreeniin ja haluaisin tehdä jotakin ihan muuta, motivoivampaa ja kokonaisvaltaisempaa. Sain saliohjelman, jossa ainoa ero vanhaan (itse tekemääni) ohjelmaan oli se, että toistojen määrä vaihteli viikosta riippuen välillä 10-15-20. No, onhan siinä vaihtelua! Mutta entä kun en olisi halunnut käydä ollenkaan salilla?? Halusin lisäksi sellaisen ruokavalion, jota pystyisi noudattamaan kiireisen työpäivänkin aikana, koska en ehtinyt edes lähtemään kahvihuoneeseen lämmittämään ruokaani. Sain ohjelman, jossa oli kolme lämmintä ateriaa. Sanoin, että on täysi mahdottomuus ehtiä syömään niitä, oikeastaan yhtäkään niistä! Olin ensiavussa töissä ja jokainen sekunti, jonka olin syömässä, oli pois niiltä potilailta, jotka odottivat kipujensa kanssa vuoroaan. No ateriasuunnitelmastakaan ei siis ollut hyötyä. Tulipahan kokeiltua. Se hupi maksoi 235 euroa. Kiitos ja kumarrus.


Koko suomi syömään rahkaa!

Olin palkannut treenarin aikaisemmin jo kahdesti. Molemmilta olin saanut tismalleen samanlaisen ohjelman ja se tismalleen samainen ohjelma näyttää vieläkin pyörivän aktiivisessa käytössä. Uskon, että joku kaunis päivä jonkun on vihdoin pakko ymmärtää, ettei tästä ohjelmasta kannata maksaa 50 euroa. Siitä ei kannata maksaa yhtäkään euroa. Suurimmalla osalla se ei toimi. Joillakin se toki toimii ja tavoitteesta riippuen se saattaakin olla oikea ohjelma, olemme yksilöitä. Kuitenkin se, että laihtuuko ohjelmalla kuukauden ajan, ei kerro mitään siitä, onko ohjelma hyvä vai ei. Laihdut, vaikka söisit pelkkää sokeria kuukauden ajan, kunhan syöt sitä riittävän vähän. Siinä ei ole mitään taikaa! Jos pystyt nautinnolla noudattamaan ohjelmaasi vielä vuoden kuluttua ja saat sillä tuloksia, silloin se todennäköisesti on SINULLE hyvä ohjelma - riippumatta siitä kuinka monta kiloa ensimmäisen kuukauden aikana laihduit ja kuinka monta purkkia rahkaa söit!
Kas tässä se on noin suurin piirtein: Suomen yleisin ruokavalio-ohjelma naisille. Tuokaa rahkaa lisää kauppojen hyllyille!


7:21               250g rahkaa
                      1dl mehukeittoa
                      monivitamiinitabletti ja kalkkitabletti
11:24             100g kanaa TAI 80g tonnikalaa
                      165g salaattia, kurkkua, tomaattia tai muuta kasvista
                      10g rasvatonta raejuustoa
                      1tl oliiviöljyä
15:02             250g rahkaa
                      1dl sokeroimatonta eli makeutusainemehukeittoa
                      5 pähkinää
                      TAI näiden tilalla proteiinipatukka (#mainos#) –se on parempi kuin suklaapatukka?
17:05             102g kanaa tai 80g tonnikalaa
                      200g kasviksia
                      1dl riisiä tai pastaa
                      1rkl rasvatonta raejuustoa
21:35             2 munan munakas
                      TAI 250g rahkaa ja 1dl sokeroimatonta eli makeutettua mehukeittoa
                      2kpl omega-kapseli


Kuulostaako tutulta? Jos ei kuulosta, niin kokeile ihmeessä. Saatat pettyä. Mutta luojan kiitos et joutunut ainakaan maksamaan siitä mitään! Ja muista syödä tasan tarkkaan silloin kun kello lyö! Jollet pidä rahkan mausta, syöt sen silti! Ja muista punnita ruokasi grammalleen! Itsekuri on avain tuloksiin!

Taisin puhua otsikossa sellaisesta ohjelmasta, jolla saa mielestäni tuloksia... Noh, palataan sen pariin myöhemmin.  Sillä välin, lue vaikkapa "ohje onnistujille" ja pohdi syömistäsi. Jos tuo edellinen ohjelma saa sinulle tulosten lisäksi hyvän mielen ja hyvän olon, jatka sen noudattamista. Mutta käyttäkäähän hyvät naiset rahanne mielummin vaikka siihen, että se treenari tulee tsemppaamaan teitä lenkkipolulle! Tai siihen, että hän suunnittelee ohjelman SINUN lähtökohdistasi. Silloin olet paremmilla vesillä. Silloin voit sanoa, että personal trainerista on sinulle korvaamaton apu!

Ihanaa kesää kaikille! :)

- Jenni
Kommentit

 1. hieno kirjoitus Jenni!
  Olen itse ihmetellyt tätä samaa, ja sitä miten saadaan asiakkaille toimimaan aina sama paketti? Meitähän on moneen lähtöön, kuten itsekin kerroit, ettet voinut työssäsi syödä annettujen ohjeiden mukaisesti. Riippuen todellakin siitä mitä teemme, pitää ruokaiukin miettiä tarkkaan. Toisille se on helppo toteuttaa, mutta ammatista riippuen ei aina voi syödä lämmintä ruokaa taikka toisilla ei kylmätiloja lainkaan käytössä (rahkakaan ei säily laukussa koko päivää =)
  Samoin aikataulut viikon jokaiselle päivälle voisi avata jokaiselle erikseen ja etsiä ne kohdat missä syödään ja treenataan yksilöllisesti. Juuri tähänhän ne ihmiset apua tarvitsevat, että joku katsoo heille nämä kaikki seikat =)

  VastaaPoista
 2. Täällä yksi jolle tehty reilun 1,5 tunnin saliohjelma. Lapsiparkissa oli mahdollista pitää 4-vuotiasta vain tunti.
  Ruokailut myös niin, ettei työpäivän aikana niitä millään pystynyt syömään, kun taukoja ei ole niin paljon.
  Kirjoittamasi dieettiohjeen kaltaisella yritin sinnitellä kk:n, mutta ihmeesti into lopahti kun sinä aikana paino putosi 0,5 kg ja rahka alkoi tökkiä.
  Nyt olen jättänyt maidot ja viljat melko minimiin ja syönyt prosessoimatonta ruokaa: kiloja lähtenyt 13 vajaassa kahdessa kuukaudessa. Välillä olen kyllä herkutellut suklaakin.
  En siis kannata tuota "Jutta-dieettiä". Jokainen on oma itsensä eikä samat jutut toimi kaikilla.
  Onneksi löysin itselleni toimivan dieetin terveellisillä lisäaineettomilla ruuilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin itsellenikin kävi. Jatkoin tuota ohjelmaa aikoinaan kuukauden, enkä ole koskaan elämässäni ollut niin nälkäinen ja kiukkuinen. Ravinto vaikuttaa oloon yllättävän monella tavalla. Siksi ravinnon hyvyyteen keskittyminen tuokin niin paljon helpommat tulokset. Mutta kukin tyylillään :) Se mikä tuntuu itsestä hyvältä ja vie kohti tuloksia, se on itselle oikea ohjelma.

   Poista
 3. Ootko Jenni ikinä itse ollu graavisti ylipainoinen?
  Hyvä, arvelinkin että et.
  On mahtavaa että olet omassa elämässäsi löytänyt avaimet oman terveytesi ylläpitoon. On kuitenkin ylimielisyyttä ja kokemattomuutta että kuvittelet löytäneesi myös ne avaimet jotka toimivat minulla.

  Sen sijaan että suu vaahdossa postaus toisensa jälkeen riivit ja raavit toisten totuuksia, voisit keskittyä kertomaan sitä omaasi. Mutta tietysti ymmärrettävää on että se on vaikeaa. Silloin pitäisi olla omaperäinen. Kaikkea hyvää ja nöyrempää mieltä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi "anonyymi", odotinkn jo viestiäsi. En ole ollut koskaan graavisti ylipainoinen, enkä ole ollut vielä koskaan elämässäni myöskään graavisti sairas, mutta hoidan silti sellaisiakin ihmisiä jokapäiväisessä työssäni.

  Tämä blogi perustuu omiin kokemuksiini. Kenenkään muiden totuuksista en osaa kertoa. En ole myöskään väittänyt, että sama menetelmä toimisi sinulla, kuin minulla. Toivottavasti löydät sen oman oikean tapasi ja tulet onnelliseksi sen kanssa.
  Kaikkea hyvää ja iloisempaa mieltä! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä blogikirjoituksestasi.

  Olen kokeillut edellä mainittua ruokavaliota, mutta en onnistunut sillä laihtumaan kymmentä kiloa kuukaudessa niinkuin "kaikki muut" samassa ryhmässä olleet. Itseasiassa alun nopean nesteenpoistumisen jälkeen painoni pysyi paikallaan sitkeästi eikä pudonnut grammaakaan.

  Pahinta kuitenkin kaikessa oli se, että muutamat laihduttajakollegat (juuri ne samat jotka laihtuivat 10-15 kiloa kuukaudessa) suoraan sanoen syyttivät minua ja muita painonsa kanssa jumittajia valehtelusta. Söimme kuulema salaa ohi ruokavalion, sillä "ei ole mahdollista olla laihtumatta kyseisellä ruokavaliolla". Se vihan ja raivon määrä oli ihan käsittämätöntä, joka suunnattiin näitten superlaihtujien toimesta meitä muita kohtaan.

  Noh, tiedän itse että noudatin ohjeita pilkulleen ja grammalleen, mutta en silti onnistunut. Enkä mä ihan oikeasti pysty ymmärtämään sitäkään, miten on mahdollista ihmisen laihtua se viisitoista kiloa kuukaudessa. En vaan ymmärrä.

  Ruoka on todellakin joillekin uskonto, jota ei saa arvostella tai jonka hyvää tekevää vaikutusta ei saa epäillä pienimmässäkään määrin.

  VastaaPoista
 6. Ylipäänsä on mielestäni mahdotonta valmentaa kaikkia samalla kaavalla ja kutsua sitä personal trainingiksi. Henkilökohtaista ei ole mikään ryhmässä tapahtuva, aamen ja plottis.

  Toki on olemassa yleisiä totuuksia ja tapoja testata siinä järjestyksessä erilaisia asioita mitkä on suurimmalla osalla toimineet. Uralle on osunut myös niitä tapauksia joille kaikki yleiset ja vähän harvemmatkin asiat on jo testattu. Heidän kanssaan PT pääsee tutkimusretkelle ja oppii itsekin lisää. Siinä on tämän homman suola. Käy meinaan aika mielikuvituksettomaksi kun 90% asiakkaista löytää painonpudotuksen kun syöntikerrat ajoitetaan suunnilleen tasaiselle intervallille päivässä. Toisaalta sitäkin varten me täällä ollaan ja näiden asiakkaiden kanssa yhteiset onnistumisen elämykset löytyvät sitten sieltä muista hommista :)

  - Taina
  http://movemeliikuttaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti