Dieetit vaihtoon!

Mulla on uus hieno laihdutuskuuri! Siinä syödään pelkkää valmispuuroa ja valmispussikeittoa. Ne on sitä paitsi terveellisiä. Sillä kuurilla laihtuu 10 kiloa kuussa. Ihan totta! Huoh, aijjaa. Meinasitko olla ensi kesänä laiha vai? Juu aha, entä sitä seuraavana kesänä? Vai niin. No onko ne vellit edes hyvän makuisia? Osa on hyviä ja osa pahoja? Meinasitko syödä niitä pahoja vellejä vielä vuoden päästä? Eikun syöt pelkkiä hyviä vai? Arvaa miten massatuotetuista valmispussikeitoista ja valmispuuroista saadaan hyvän makuisia? Piilosokerilla, piilosuolalla, piilomakeutusaineilla ja piilolisäaineilla. Tai no, ei ne oikeastaan ole edes piilossa, koska kyllähän jokainen tietää että ne ovat siellä. Voisit yhtä hyvin sulattaa veteen sokeria ja värjätä sen punaiseksi? Silläkin laihtuu aluksi 10 kiloa kuussa jos sitä syö tarpeeksi vähän. Eikun sanoitko että meinaat lopettaa vellien syömisen sitten kun olet laiha. Sitten alat syömään tavallista, terveellistä ruokaa. Oivoi, nyt en enää pysty. Mikset sitten aloita niiden syömistä jo nyt? Luuletko pystyväsi siihen yhtään sen paremmin silloin kun nytkään?


Oikeastikin tätä blogia aloitellessani luulin, että suurin osa ihmisistä olisi jo ymmärtänyt sen, että vähäkalorisilla laihdutuskuureilla ei laihdu pysyvästi. Nyt olen ymmärtänyt, että itse asiassa hyvin harvat ovat ymmärtäneet sitä. Tai jos ovatkin, he eivät silti malta elää sen mukaisesti. Ja onhan se ymmärrettävää, ettei halua lähteä tiputtamaan painoaan ”maltillisesti” jos tiputettavaa on vaikkapa 30-60 kiloa. Siinähän saa olla maltillisesti laihduttamassa vielä vuodenkin kuluttua. Ja mistä sitä tietää onko enää elossakaan vuoden kuluttua! Tänään on tänään ja huomenna on huomenna ja TÄNÄÄN MÄÄ LAIHDUTAN!


Mää tiädän, mää laihdutan niiiiin kauan kunnes mää pääsen maaliin!

Mikä ihme siinä on, ettei ihminen ymmärrä epäonnistuneensa vähäkalorisilla dieeteillä edellisellä ja sitä edellisellä ja sitä edellisellä kerralla… vaan kokeilee VIELÄ KERRAN uudelleen? Kuinka monta kertaa ihminen haluaa lyödä päätään seinään ja olla huomioimatta sitä, ettei kallo halkea vaikka sitä löisi siihen kuinka monta kertaa tahansa. Se vain sattuu kerta toisensa jälkeen enemmän ja enemmän, kunnes siihen turtuu eikä jaksa enää lyödä.

Fakta on se, että jos syöt vähemmän kuin kulutat, laihdut. Jos syöt paljon vähemmän kuin kulutat, laihdut nopeasti. Aluksi. Yleensä ensimmäiset 2-3 viikkoa. Sekin paino tosin lähtee epäterveellisen ruokavalion kerryttämistä ylimääräisistä nesteistä ja lihaskudoksesta. Mutta painoahan tässä yritettiinkin tiputtaa vai mitä?! Vaaka on tyytyväinen.  Oletko sinä?

Eli jos ainoana tavoitteenasi on saada PAINOA tiputettua ensi viikoksi, tehokkain keino taitaa olla, että pysyt siihen asti syömättä kokonaan. Uusi hittidieetti? Valitettavasti missä tahansa maltillisemmassakin vähäenergisessä dieetissä käy niin, että jos saat ravinnosta liian pienen määrän energiaa ja ravinteita, kehosi alkaa huutamaan niiden perään viimeistään muutamassa viikossa. Sen jälkeen siinä punnitaankin todenteolla se kuuluisa tahdonvoima, jota meillä ei kenelläkään ole tarpeeksi, jotta voisimme sen avulla voittaa elimistömme selviytymishalut.Pitäisikö sitten luovuttaa, kun dieetit ei kerran toimi?


Ei kenenkään silti tarvitse lopettaa dieettiään, mutta kokeilepa hiljalleen dieettisi aikana muuttaa ajatusmaailmasi ja asenteesi. Syö terveellisesti, voi hyvin ja laihdu ihannepainoosi. Ajattele MITÄ syöt äläkä sitä, KUINKA PALJON syöt. Syö niin paljon, että olet kylläinen ja lopeta siihen. Syö niin usein, ettet ehdi tulemaan kovin nälkäiseksi, mutta älä sen useammin. Pidä huolta itsestäsi! Muista kuitenkin, että se asia, joka tuntuu mielekkäältä toisella, ei tunnukaan mielekkäältä toisella. Tärkeintä on, että jokainen ottaa pysyvään käyttöönsä juuri ne asiat, jotka itsestä tuntuvat helpoilta ja luontevilta. Silloin kun onnistuminen on helpompaa kuin epäonnistuminen, voi vihdoin ONNISTUA!


Luovuttaminen on kuitenkin kaikkein pahinta.
Jatkakaa siis yrittämistä.
Tsemppiä kaikille! <3

- JenniKommentit