Salaatinvihaajat

Tiedättekö, tässä tulee yksi hienoimmista taitolajeista: Tilaa itsellesi ravintolassa pippuripihvi, jonka lisukkeena on basilikanlehdillä maustettua perunagratiinia, voissa paistettuja sokeriherneitä, parsamuhennosta ja pihvin päällä pari herneen versoa koristeena. Erottele annoksesta kasvikset.

Jaa mitä? Sanoitko, ettet viitsi vaivautua erottelemaan, kun ei ne kasvikset kuitenkaan siellä seassa maistu? Vai ettet saa niitä basilikanlehtiä eroteltua perunamuusista? Oi voi, takaisin kotiin harjoittelemaan siitä. Kyllä tähän pitää pystyä! Perussettiä.
Olen monta kertaa miettinyt, että mikä ihme on saanut suomalaisen miehen vihaamaan kasviksia? Enkä siis tietenkään tarkoita sitä bodaria, joka vetää kananmunatkin raakana pullosta – se kyllä tietää miten kuuluu syödä, koska sillä on ohjeet grammalleen paperilla. Ei se mieti maistuuko se hyvältä. Mutta tarkoitan niitä miehiä, jotka ovat ainakin 20-vuotiaaksi niin ihanan tahdonvoimaisia pieniä poikia ja yhtäkkiä viimeistään 40 ikävuoden jälkeen he eivät enää näe varpaitaan. Häh, mitä tapahtui?? No ei siitä ainakaan sitä lautaselle jäänyttä sokerihernettä voi syyttää.

Johtuuko salaatin vihaaminen siis siitä, että salaatti maistuu pahalle? No ei se nyt OIKEASTI voi kenenkään mielestä maistua pahalle!? Vai voiko? Kyllä se kuulemma voi. No mutta kuinka voi olla niin, että salaatti, basilika, parsakaali, sokeriherne ja herneenverso KAIKKI maistuvat pahalle? Nehän ovat ihan eri makuisiakin! Ja minä luulin olevani nirso, kun en suostu syömään maksapihviä tai lampaanjuustoa! Eikun aijjjaaa, se VIHREÄ VÄRI on se, mikä maistuu pahalle! No nyt ymmärrän. No entäpä paprika tai tomaatti? Ei nekään käy kun ne närästää. Jaaha. 

Ehkä salaatin vihaamien alkoikin siksi, että ainoa salaatti mitä olemme maistaneet, on jäävuorisalaatti. Se ei useinkaan maistu hyvälle. Siihen päälle vielä eilistä porkkanaraastetta ja säilykemaissia. Pari kuivunutta kurkunpalaakin löytyy, jos hyvä säkä käy. Kun tätä on yritetty tuputtaa sekä koulussa että kotona joka päivä 18 vuoden ajan, voit sanoa että sen jälkeen et varmana syö enää yhtäkään salaattia!

Vai onkohan lisäksi käynyt niin, että aikoinaan äiti laihdutti syömällä pelkkää salaattia ja pakotti ehkä sinutkin syömään sitä, sen jälkeen sisko laihdutti syömällä pelkkää salaattia... sen jälkeen tyttöystävä jätti ravintola-annoksesta pihvin syömättä mutta napsi herneenversot. Sen jälkeen salaatti on joko laihduttajien tai kanien ruokaa. Ja tosimies ei ole kumpaakaan!


  

Salaatinpunnitsijat

Hei oletteko kuulleet salaatinpunnitsijoista? Niitä on suomessa vaikka kuinka paljon! Siis oikeasti. Salaatin punnitseminen! Ja me hölmöt luultiin että salaattiLINKO oli turha keksintö! Ei se ollut. Ja arvatkaa miksi? Koska se 150 grammaa, minkä fitnessurheilija saa salaattia lounaalla syödä, on KUIVApaino! Ei salaattia ilman linkoa saa kuivaksi! Huokaisu. No onneksi edes joku tykkää salaatista. Punnitaan siis itsemme terveiksi!
Eipä siitä sen enempää.  

Ensi kertaan taas! :)

- JenniKommentit